top of page
IMG_5893.JPG
ANNOUNCEMENT

                         


Lieve eerstejaars,  

Wie zijn wij?
Graag willen wij ons via deze weg aan jullie voorstellen. Wij zijn Synkratos, de studievereniging voor studenten Archeologie en Oudheidwetenschappen.  

Wat is een studievereniging?
Een studievereniging is een vereniging speciaal gericht op de studie. Hier komen mensen van dezelfde studie samen voor allerlei leuke activiteiten, zowel studie gerelateerd als niet-studie gerelateerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan borrels, museumbezoeken en de jaarlijkse buitenlandse reis. Een studievereniging is niet hetzelfde als een studentenvereniging. Wij doen niet aan enge ontgroeningen of rare verplichtingen. Alles is vrijblijvend (maar wel gezellig!). 

Wat doen wij?
Wij als studievereniging organiseren allerlei soorten activiteiten. Eens in de twee weken doen we een borrel in het centrum van Amsterdam, maar we organiseren ook uitstapjes zoals het eerstejaarsweekend en de buitenlandse reis, waarbij we een paar dagen doorbrengen op een mooie bestemming die ook nog oudheid gerelateerd is. Zo zijn we de afgelopen jaren in Thessaloniki en Pompeji geweest. Verder organiseren we ook studie gerelateerde activiteiten zoals museumbezoekjes en lezingen. Denk bij de musea aan het Allard Pierson museum in Amsterdam of het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Daarnaast zijn er nog koepelactiviteiten die samen worden georganiseerd met Laverna, de studievereniging voor Klassieke talen. 

Waarom lid worden?
Lid worden van Synkratos is een leuke manier om in contact te komen met niet alleen mensen van je eigen jaar, maar ook van de oudere jaarlagen. Bij hen kun je bijvoorbeeld ook terecht met vragen over allerlei studie- en niet studie gerelateerde zaken. Zo leer je je studiegenootjes ook kennen buiten de collegezaal. Het is vooral een plek voor gezelligheid en om nieuwe vrienden te maken. 
Mocht dit alles je nog niet genoeg aanspreken; het bespaart je ook nog geld, want met een lidmaatschap van Synkratos krijg je korting op je studieboeken. Kortom: redenen genoeg! 

Hoe kun je lid worden?
Als het je leuk lijkt om bij ons lid te worden of heb je nog vragen voor ons kun je een mailtje te sturen naar: synkratos.fgw@vu.nl, of het formulier invullen op de pagina 'Lidmaadschap'. Een lidmaatschap kost 10 euro voor eerstejaars en 15 euro voor ouderejaars, en je krijgt er een heleboel voor terug! 

Groetjes en we hopen jullie snel te zien, 
Het bestuur

393e6c1dbf1d3b06fab593840796bf7c.jpg
bottom of page